duminică, 28 februarie 2010

Pescuitul la "mate negre"...

Unii dintre voi o sa ziceti ca-s nebun;cum sa pescuiesti la mate negre?
"Mate negre" este denumirea populara a scobarului,i se spune "mate negre" din cauza interiorului negru al abdomenului,interior care face ca unele gospodine sa evite acest peste desi se curata foarte usor.Scobarul are o carne alba delicioasa si foarte sanatoasa!
Scobarul este un peste al apelor reci,nemaloase,pietroase chiar.Se deplaseaza in bancuri si ai plac apele de confluenta dintre ape.
Scobarul de felul lui e un peste suspicios,greu de prins.Prefera ca hrana algele de pe pietre pe care la desprinde prin muscare cu maxilarul superior mult mai proeminent decat la alti pesti.Poate fi momit de pescari cu:larve de libelula,rame rosii de balegar subtiri,mamaliga,coca de paine framantata cu branza topita,macaroane etc.
Nadirea da rezultate bune si se face in amonte de locul in care pescuim.
Scobarul se da de gol in apa datorita stralucirii solzilor laterali.Acolo unde am prins un scobar trebuie insistat deoarece mai sunt exemplare prin prisma faptului ca umbla in "carduri".
Muscatura scobarului este ferma vara si trebuie intepat imediat.Iarna se schimba datele,la orice miscare suspecta a plutei se inteapa!
Scobarul lupta destul de puternic atunci cand este capturat de acea trebuie avut grija la montura folosita!
Este pestele care insoteste pescarul iarna si cauza care-l determina pe acesta sa-si paraseasca "linistea si caldura conjugala"!E un peste frumos!
   ps.Nu esti mare pescar daca-ti umpli cada de la baie!Nu faceti asa!E o atrocitate ce a facut acest "pescar"!
Nu asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu