miercuri, 3 martie 2010

Ciorba de peste (ca la mama ei acasa):

Timp de preparare:1h20minute.
Ingrediente:1,5kg peste;150gr morcovi;250gr ceapa;100gr albitura(oblete);400gr.cartofi; 5rosii;300gr.smantana sau iaurt;300ml.bulion;100ml.ulei; 3 oua;2 legaturi de patranjel verde;lamaie si sare dupa gust.
Mod de preparare:
1)Morcovii,ceapa si albitura se curata si se spala
2)Se taie julien(adica subtiri ca macaroanele)
3)Se calesc:morcovii,ceapa si albitura in ulei pana se inmoaie bine si primesc un aspect "sticlos"
4)Dupa ce amestecul a devenit "sticlos"se inabuseste cu apa clocotita si se continua fierberea.
5)In timp ce fierberea continua se curata cartofii,se spala si se taie sub forma de cubulete.
6)Se adauga cartofii in fiertura
7)Totul fierbe inca 15 minute
8)Se adauga bucatile de peste portionate si rosiile taiate in 4 precum si bulionul
9)Totul fierbe inca 10 minute
10)Se bat ouale cu putina sare se amesteca bine cu smantana
11)se subtiaza cu zeama deresatura si apoi se toarna treptat in oala fierbinte,avand grija sa amestecam incontinu in ciorba
12)Se taie o legatura de verdeata marunt-marunt si se adauga in ciorba
13)Se lasa sa dea un clocot
14)restul de verdeata se adauga direct in farfurie
Ghita bucataru' va doreste: "Pofta mare!"

Un comentariu:

  1. Mdeap....acum poate să citească orice orb vare nimereşte Brăila! :)

    RăspundețiȘtergere