miercuri, 7 aprilie 2010

Pilaf de raci(nu de draci!)

Folosim o duzina de raci,cam 20-25,o lingura de sare,doi catei de usturoi,sase linguri de ulei,trei litri de apa si ceva zarzavat pentru supa(ceapa,ardei,patranjel,telina).
1)Prima data ne ducem la pescuit,sa pridem racii!
2)Dupa ce-i prindem si ajungem acasa cu ei,verificam ca racii sa fie in viata!Pe cei morti nu-i folosim la mancare(sunt toxici)dar putem sa-i folosim alta data la pescuit,ca momeala!
3)Intr-o cratita punem 3 litri de apa sa clocoteasca impreuna cu o lingura de sare.
4)Cand clocoteste se aduga racii!Tot acum se poate adauga si zarzavatul!Totul fierbe cam 5-7minute!
5)Se raceste fiertura!
6)Se curata racii de coaja si se scoate matul din gaturile racilor prin tragere de cap.Se indeparteaza stomacul si pietrele!
7)Cojile rezultate din curatatul racilor se piseaza bine intr-o piua de pisat!
8)Se incinge intr-o cratita trei linguri de ulei.Adaugam cojile bine pisate si cand se rumenesc bine stingem cu patru cesti din zeama rezultata de la fiertura racilor cu zarzavatul!Tot acum adaugam si usturoiul sub forma de mujdei!
9)Strecuram totul printr-o sita fina!
10)Incingem in alta cratita trei linguri de ulei.Adaugam orezul(ales si bine spalat).Lasam sa se rumeneasca bine si apoi adaugam 2 cani de zeama strecurata (zeama in care am fiert coaja).Amestecam putin!
11)Dam la cuptor orezul timp de 20-30 de minute!Nu umblam deloc!
13)Scoatem de la cuptor orezul si-l amestecam cu labele,gaturile si cozile de raci!Dam un praf de piper!
14)Asezam totul pe un platou si asezonam cu felii de lamaie,legume crude feliate subtire!
Ghita bucataru' va doreste "Pofta mare!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu