joi, 11 martie 2010

Bors de peste

Ingrediente:500 grame tarite de griu, 300 grame de malai, un pahar huste sau 20 grame de drojdie, o

lamaie, 2-3 felii de paine neagra

Mod de preparare:

Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si

malaiul. Se adauga hustele (tarite si malai ramase de la alt lot de bors) pentru fermentatia

lactica, sau drojdia de bere. Peste aceasta se toarna apa fierbinte sau clocotita pina ce se umple

vasul, care se va pastra la loc cald.Se foloseste la prepararea borsurilor sau ca bautura

racoritoare in cure de slabire. Asigura un aport deosebit in vitaminele B si P.

Bors cu perisoare de peste

Timp de preparare: 1 h

Ingrediente:

1 kg peste(crap), 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi (pot fi si congelati), 2 linguri de orez, 1 felie

de franzela, 1 ou, 1 lingura pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel, 1-2 l de bors (dupa

gust)

Mod de preparare:

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul

se pune la fiert in 2l de apa cu sare pt. 35 de min., apoi se strecoara supa. Zeama de peste se

pune din nou la fiert cu ceapa tocata marunt, ardeii si morcovii dati pe razatoare. Se fierbe

totul cam 15 min. Carnea de peste se toaca la masina, se amesteca cu orezul, felia de franzela

inmuiata in apa si stoarsa, sare, piper,ou. Se fac perisoare cu mina umeda si se pun deoparte.

In supa care fierbe se pun pasta de tomate, borsul fiert separat si perisoarele. La sfirsit se pun

doua linguri de ulei si verdeata.Se adauga in farfurie o lingura de smintina.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu